Vuoden kirjanpitäjää etsitään

Postitettu 12.12.2012

Vuoden kirjanpitäjä 2013 –kilpailu avattiin marraskuussa. Kilpailun järjestävät Taloushallintoliitto ja PricewaterhouseCoopers. Kilpailun tärkeimpänä tavoitteena on nostaa kirjanpitäjän työn imagoa, kertoa toimialan monipuolisista työmahdollisuuksista ja kasvattaa toimialan vetovoimaa.

Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi kiteyttää kilpailun tavoitteet Saldo-lehden kolumnissaan seuraavasti: "Kirjanpitäjän ammatin arvostus ja maine eivät ole tasapainossa työn vaativuuden kanssa. Lisäksi hyvistä kirjanpitäjistä on huutava pula. Haluamme nostaa kirjanpitäjien imagoa ja lanseeraamme nyt ensimmäistä kertaa täysin uudenlaisen kilpailun: Vuoden kirjanpitäjä. Hyvä kirjanpitäjä on taloushallinnon konsultti, joka hallitsee laajat tietomäärät lakisääteisestä kirjanpidosta yleiseen liiketoimintaosaamiseen. Lisäksi hän on hyvä asiakaspalvelija, joka auttaa, tukee ja opastaa yrityksiä erilaisissa taloushallinnon kysymyksissä. Parhaimmillaan hän on yrittäjän strateginen partneri."

Kilpailu on kaikille avoin. Vuoden parasta kirjanpitäjää voi ehdottaa kuka tahansa. Esimerkiksi yrittäjä voi antaa tunnustusta omalle kirjanpitäjälleen, tilintarkastaja voi ehdottaa taitavaa kirjanpitäjää mukaan kilpailuun tai toinen kirjanpitäjä voi ehdottaa kollegaa. Valintakriteerinä painotetaan ammattitaitoa, asiantuntemusta ja konsultoivaa asiakaspalvelua.

Kirjanpitäjän voi ehdottaa mukaan kilpailuun nettisivuilla (www.vuodenkirjanpitaja.fi) löytyvällä lomakkeella. Suosittelija kertoo ehdokkaan nimen, yrityksen ja ehdokasperustelut. Haku on auki 4.1.2013 asti. Voittajan valitsee valintaraati, joka koostuu KLT-lautakunnan ja PwC:n edustajista. Voittaja julkistetaan 22.1.2013 Tili- ja veropäivillä Finlandia-talolla. Voittaja saa palkinnoksi luksusmatkalahjakortin sekä paljon mainetta ja kunniaa.