Vesa Halme − innostun kaikesta uudesta

Postitettu 12.12.2013

Vesa Halme on Tilikeskus-Yhtiöiden uusi asiakkuusjohtaja. Uusi työ motivoi suunnattomasti, mikä on täysin luontevaa miehelle, joka innostuu kaikesta uudesta.

Vesa Halme on turkulainen. Siitä ei ole kahta sanaa, kun latelee faktat: syntynyt Heidekenillä, valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta ja käy kaikesta huolimatta katsomassa Turun Palloseuran otteluita. Kai Suikkasen valmentama Liiga-joukkue ei kuitenkaan ole ihan heti saamassa käytännön apua asiakkuusjohtajalta.

– Jääkiekkoa olen pelannut vasta muutaman vuoden. Koko harrastus lähti siitä, että entiset kollegat halusivat pahoinpidellä minua laillisesti, Halme naureskelee.

Halme valmistui kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2002. Siitä lähtien hän on työskennellyt PwC.n palveluksessa tilintarkastajana. Vahva ammatillinen osaaminen on rakennettu huolellisesti, nyt oli aika ja paikka astua eteenpäin.

– Kun pääsen tekemään jotain uutta, niin innostus on valtava. Nykyinen työ motivoi suunnattomasti, koska jokainen asiakascase on erilainen, Halme tiivistää.

– Asiakkaiden auttaminen on tärkeintä. Kun asiakas kokee saaneensa hyvää palvelua, niin siitä saa voimaa. Paras palaute on, kun asiakas ottaa uudelleen yhteyttä tai suosittelee palvelua.

"Totta se on"

Halme on omalla alallaan. Mitä muuta voi ajatella, kun 35-vuotias ammattilainen innostuu uudesta, saa voimaa onnistuneesta asiakaspalvelusta ja parhaaksi palautteeksi "riittää" kun asiakas ottaa uudelleen yhteyttä.

– Totta se on. Vero- ja neuvontapalveluissa jokainen tapaus on erikoistapaus eli uutta asiaa ja ajattelua vaativa juttu. Kun yhteistyö onnistuu ja jatkuu, niin siinä on se paras palaute. Toisaalta muunlaista palautetta ei juurikaan tule, joten täytyy uskoa, että jos mitään ei kuulu, niin kaikki on hyvin, hymyilee Halme.

Halme on kiinnostavan kaksijakoinen tapaus innostusta ja pysyvyyttä. Ensimmäinen työpaikka säilyi samana kymmenen vuotta, harrastuksista rakkain täytti hiljattain 18 vuotta, ja samaan aikaan paikalleen jämähtäminen suorastaan pelottaa.

"Rutiinit ruma sana"

– Rutiinit ovat ruumille ruma sana, vältän niitä. Pidän kovasti esimerkiksi tietotekniikasta. Se palvelee työtehtäviä, koska koitan koko ajan kehittää muun muassa uusia verolaskureita, Halme kertoo.

Selitetään ja avataan asiaa, niin kaikki loksahtaa paikalleen. Kotona hallinnoi kokoonpano vaimo Mira, viisivuotias Aleksi ja neljävuotias Niklas. Rutiinit ja pysyvyys ovat arkea, työssä voi innostua vaikka tietotekniikasta.

Eikä arjen hallinnollinen yksikkö innostu varauksetta kaikesta uudesta.

– Vene on ollut pitkään haaveena. Teen kovasti töitä, että hallitus antaisi vihdoin investointiluvan. Lasten ylipuhuminen ei tuottanut vaikeuksia, mutta vaimon kanssa on vielä hieman työsarkaa, Halme heittää.

Jokainen meren ääressä kasvanut ymmärtää haaveen hyvin. Ennen hallituksen investointilupaa Vesa Halmeen on tyydyttävä kesäisin golfiin ja pysyttävä leipälajissaan.

– Salibandya olen harrastanut 18 vuotta ja käyn pelaamassa keskimäärin kolme kertaa viikossa. Salibandy on henkireikä, jota kautta työstressi haihtuu.

Hyvä niin, ja kuka sanoikaan, että kaikki paitsi purjehdus on turhaa?

Teksti: Mikko Grönman, Valokuvat: Esko Keski-Oja