Mikaela Dahlström rentoutuu silkkikankaissa pää alaspäin

Postitettu 06.06.2016

Studio Move Turun keskustassa liikuttaa ihmisiä monella tapaa. Tanssin laajasta kirjosta Mikaela Dahlström on löytänyt itselleen uuden ja innostavan vaihtoehdon, Aerial silk.

Mikaela Dahlström pitää siitä, että rutiinit rutistetaan roskikseen. Uudet asiat eivät häntä pelota, päinvastoin, mikä tulee esiin sekä työssä että vapaa-ajalla.

Mikaela Dahlström vastaa työssään Turun Tilikeskus-Yhtiöiden kehittämispäällikkönä muun muassa asiakastyön laadusta sekä työprosessien tehostamisesta.

- Toimin esimiesten ja kirjanpitopäälliköiden tukena. Olen vastuussa siitä, että meidän kirjanpitäjien ja palkanlaskijoiden työ on Taloushallintoliiton tekemä toimialastandardin mukaan tehty, alustaa Dahlström.

Ensimmäisestä vuodestaan Turun Tilikeskus-Yhtiöiden palveluksessa suuri osa meni uuden opetteluun. Oleellinen osa työnkuvaa, jonka tarkoituksena on kehittää konsernin yhteisiä toimintatapoja.

- Haastava ensimmäinen vuosi, mutta nyt tiedän ja tunnen valitsevat rakenteet sekä asiat, mitkä pitää selvittää ennen kuin lähtee tekemään uutta.

Positiivinen asenne innostaa

Porvoosta kotoisin oleva Dahlström tuli Turkuun opiskelemaan ja asettui valmistumisen jälkeen vakituiseksi asukkaaksi. Tarmokas nuori nainen opiskeli työn ohessa kahdessa vuodessa kauppatieteiden maisteriksi.

- Maisteriksi valmistumisen jälkeen olen työskennellyt talouspuolen eri tehtävissä muutamassa konsernissa eri toimialoilla. Turun Tilikeskus-Yhtiöihin hain, koska työtehtävä innosti.

- Innostun positiivisesta asenteesta. Muutokset ja epäonnistumiset ovat osaa elämää. Kukaan ei pääse niistä. Innostun, kun minun ympärillä on ihmisiä ketkä ovat valmiita tarttumaan ongelmiin ja viemään asioita eteenpäin, kuvailee Dahlström.

Aerial silk koukuttaa

Asennetta tarvitaan myös kotiloissa sekä harrastuksissa.

- Ostimme mieheni kanssa vanhan omakotitalon Piikkiöstä pari vuotta sitten. Talossa ja pihalla riittää remppaprojekteja. Yksi osa kerrallaan otetaan projektista pala käsittelyyn, ja ehkä saamme kaiken sopivasti valmiiksi kahdenkymmenen vuoden päästä, niin voidaan aloittaa alusta, Dahlström naurahtaa.

Tanssia harrastava Dahlström päätti luonteelleen uskollisena kokeilla viime syksynä jotain uutta. Lajiksi valikoitui aerial silk, jota voisi kuvailla tanssiksi, performanssiksi tai akrobatiaksi, joka suoritetaan ilmassa ja tekstiilien varassa.

- Olen ihan koukussa aerial silk -harrastukseen. Mikään ei poista stressiä ja työasioita ajatuksista paremmin kuin pari metriä ilmassa pää alaspäin roikkuen, polvitaipeiden ja kahden kankaan varassa.