Anne Pentti kerää Tilikeskus-Yhtiöiden tarinat talteen

Postitettu 12.12.2013

Anne Pentti kerää Tilikeskus-Yhtiöiden tarinat talteen

Vuonna 1965 Turun Aninkaistentorin laitaan, A-portaan toiseen kerrokseen kiinnitettiin Turun Tilikeskus Oy:n kyltti.

– Aivan alusta lähtien yrityksen voimana oli ihmisläheinen palvelu, sanoo 90-vuotias Sulo Manner, ensimmäinen toimitusjohtaja.

– Tilitoimisto ei ole mikään poliisi, mutta kyllä siihen aikaan saattoi ehkä rahaa kulkea muutenkin kuin pelkkää virallista tietä, kertoo Manner.

– Me neuvoimme ja kannustimme yrittäjiä toimimaan oikein. Välillä piti valmistella keskustelutilanne hyvin, ettei ikävä asia tullut yrittäjälle kuin nyrkki silmään. Nykyisin yrittäjät ovat valistuneita ja ymmärtävät, että verot on maksettava.

Naantalilainen kirjoittaja Anne Pentti kerää Tilikeskus-Yhtiöiden viidenkymmenen vuodet tarinoita talteen kirjan muotoon. Teos julkaistaan yrityksen 50-vuotisjuhlavuonna 2015.

– Tavoitteena on kertoa yrityksen historiasta työntekijöiden ja asiakkaiden tarinoiden sekä muistojen kautta, Anne Pentti sanoo ja jatkaa.

– Tarinallisen historiikin tilaaminen on yritykseltä merkittävä kulttuuriteko. Yrityksen alkuvaiheen tapahtumat ja sattumukset ovat kiinnostavaa luettavaa yrittäjäperheen, työntekijöiden ja asiakkaiden tuleville polville samoin kuin muille yrittäjyyden haasteista ja iloista kiinnostuneille.

Pentti toivoo yhteydenottoja Tilikeskus-Yhtiöiden työntekijöiltä ja asiakkailta 50 vuoden ajalta. Mukavat tarinat, yllätykselliset tapahtumat ja hauskat muistot ovat tarinallisen historiikin parasta antia. Yhteydenotot joko sähköpostilla anne@fandonia.fi tai puhelimitse 044 774 9179.