HRS Advisors - Kuka on se oikea?

Postitettu 18.06.2018

Rekrytointi on yritysten tärkeimpiä kilpailutekijöitä toimialasta riippumatta.
Kuka saa sen oikean? HRS Advisors osaa antaa akateemisesti validin vastauksen vankalta kokemuspohjalta.

Rekrytoinnin ja liikejohdon konsultoinnin palveluja HRS Advisors tuottaa valtakunnallisesti. Toimistoja on Tampereella, Espoossa sekä Turussa, ja verkostojen kautta kansainvälinen kasvuikkuna on auki.

Turussa yrityksen toimisto sijaitsee Brahenkadulla, kivenheitto Puutorilta.

Toimisto ei kuitenkaan kuvaa tilaa mitenkään, sillä vierailijalle aukeaa enemmänkin koti, jonka sisustuksesta on vastannut useampi kuin yksi persoonallisuus. Yksi iso persoona avaa oven ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Yrityksen perustajan ja osakkaan työhuoneessa on muun muassa Alpo Jaakolan taidetta sekä upeita luontokuvia.

− Luontokuvaus on pitkäaikainen harrastukseni, joka on vienyt minut useiksi vuorokausiksi kauas ihmisistä. Hyvä niin sekä minulle että muillekin, naurahtaa Rainer Carpelan.

Ketterät pantterit

Työssään hän on tiukasti kiinni ihmisissä: Asiakkaissaan, työnhakijoissa sekä työkavereissaan. Carpelanilla on yli 20 vuoden kokemus alaltaan, ja tavallaan ”luonnollista kautta” syntyi vuonna 2012 yritys kollegoiden kanssa. Tänään HRS Advisors on 12 psykologia työllistävä asiantuntijayritys, joka auttaa asiakkaittaan heidän tärkeimmissä päätöksissä.

− Perustajilla on kaikilla sama tausta. Soitin kolme osaavaa kollegaa läpi, ja siitä puhelusta nykyinen yritys sai alkunsa. Keskitymme omaan ydinosaamiseen, kaikki yrityksessä työskentelevät ovat samassa veneessä ja kannustamme kaikkia ottamaan rohkeasti omaa roolia.

− Ammatillinen tuki on aina lähellä sekä nuorille panttereille että meille ketterille ja kokeneille panttereille, Carpelan heittää hersyvään tyyliinsä.
Erika Palomäki siirtyi julkiselta puolelta hiljattain HRSAdvisorsin palvelukseen.

− Alusta asti täällä on annettu vastuuta, mutta myös ammatillista tukea tarpeen mukaan. Hienoa, että pääsin tähän ryhmään mukaan, ja asiakkaat ovat olleet aivan upeita, Palomäki sanoo.

Hiljainen tieto

Ydinosaaminen on asiakasyritysten auttaminen sen tärkeimmissä päätöksissä. Johdon konsultointi ja erityisesti avainhenkilöiden rekrytointi ovat HRS Advisors -yrityksen ydintä. Ja kyllä, psykologien lisäksi yrityksessä on yksi ekonomi.

− Yrityksen tunteminen, liiketoiminnan ymmärrys sekä luottamus ovat avainasemassa. Haetun ihmisen soveltuvuus yrityksen kulttuuriin ja organisaation toimintatapoihin avautuvat keskusteluissa. Hiljainen tieto on molemmille osapuolille arvokasta, korostaa Seija Raesola.

Raesola on siis ekonomi, jota Carpelan ”aneli” viisi vuotta yritykseen. Raesola on myös opiskellut psykologiaa perusteita laajemmin.

− Hän puhuu meistä eniten kuin psykologi joka tapauksessa, Rainer Carpelan heittää väliin.

− No joo, mutta oleellista on tuntea liiketoiminta ja sen vaatimukset. Tässä yrityksessä kaikki ovat business minded psychologist anyway, Raesola hymyilee.

Ilves tavoitteena

Yhden ihmisen rekrytointi avainpaikalle on iso päätös yritykselle. Virheisiin ei olisi varaa, ja toisaalta osaavat tekijät ovat muidenkin hakusessa.

− Työnhakijoiden vaatimukset ja toiveet työnantajaa kohtaan ovat kasvaneet. Rekrytoinnista on tullut entistä vaikeampaa, varsinkin nyt, kun kysyntä kasvaa ja talous kasvaa, Carpelan kertoo.

− Asiantuntevat arviointimenetelmät, akateeminen osaaminen ja aito kiinnostus asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämiseen ovat toimineet ja samalla tiellä jatketaan. Kasvetaan asiakkaidemme kanssa, Carpelan pohtii tulevaa.

− Niin, ja joskus saisi kuvattua Ilveksen luonnossa, se olisi upea juttu ja ehdottomasti tavoite.

Teksti: Mikko Grönman
Valokuvat: Esko Keski-Oja